At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Tűzvédelmi tervezés – VENTOR

Tűzvédelmi tervezés

A versenyképes épületek létrehozásának folyamatában egyre jobban felértékelődik a tűzvédelmi tervezés szerepe, a korszerű tűzvédelmi technológiák és megoldások ismerete és alkalmazása.

A beruházók évről évre magasabb, és egymáshoz közelebb elhelyezett épületeket, bonyolultabb, de könnyebb és gyorsabban szerelhető tartószerkezeteket, nagyobb és magasabb belső tereket, nagyobb üvegfelületeket szeretnének építeni. Egyre több projektben szeretnének műemlékeket új funkciókban hasznosítani.

A fentiekhez folyamatosan alkalmazkodnia kellett, alkalmazkodnia kell a tűzvédelemnek is. A ventor tűzvédelmi Kft. tervező munkatársai folyamatosan bővülő tudással, új és korszerű eszközökkel és módszerekkel, a világ élvonalába tartozó technológiákkal igyekeznek megfelelni a növekvő igények támasztotta kihívásoknak.

 

 

Fontos célkitűzésünk, hogy az építés teljes folyamatában résztvevő valamennyi társ szakág megbízható partnere legyünk. A hatékony tervezés és kivitelezés, majd később a gazdaságos üzemeltetés érdekében tervező munkatársaink folyamatosan együttműködnek az építészekkel, a statikusokkal, a gépészekkel, a villamos tervezőkkel, a belsőépítészekkel, ahogy a kerttervezőkkel és a konyhatechnológusokkal is.

Folyamatos képzésekkel, minőségbiztosítási rendszerünk fejlesztésével, az általunk képviselt világszínvonalú csúcstechnológiák alkalmazásával törekszünk a csúcsminőségű szolgáltatásra a legkisebb és a legnagyobb projektekben egyaránt. Az elmúlt évek eredményei megfelelő hátteret biztosítanak számunkra a magyarországi és a külföldi munkáknál, hazai, vagy külföldi előírások szerint készítve, magyarul, vagy angolul tárgyalva és dokumentálva egyaránt.

Tevékenységeink:

  • Komplex tűzvédelmi tervezés
  • Tűzvédelmi szakértés
  • Tűzjelző, Tűzoltó rendszerek tervezése
  • Hő- és füstelvezető rendszerek tervezése
  • Tűzszimulációs tervezés, vizsgálat
  • Tűzvizsgálat
  • Kiürítési modellek készítése
  • Tűzvédelmi kivitelezés irányítás
  • Kutatás, fejlesztés

Magyarországon a tűzvédelemi tervezés jellemzően több szálon, párhuzamosan fut a tervezés és építés során. A Ventor Kft. feladata, hogy ezeket a szálakat összefogja, és így ne fordulhasson elő ellentmondás a rendszerek között.

Munkánk során összehangoljuk a tűzvédelmi tervező/szakértő, a tűzjelző és vagy tűzoltó berendezés tervező kollégák munkáját, így egy igazán biztonságos és gazdaságos épület valósulhat meg.

Cégként működünk, kollégáink esetleges helyettesítése, megbetegedése nem jelent gondot számunkra. Természetesen felelősséggel végezzük a munkánkat és tudjuk, hogy Önök is ezt várják el tőlünk, így cégünk rendelkezik felelősség biztosítással, mely kiterjed teljes tevékenységi területünkre.

Az épületek születése során többször találkoztunk a tűzvédelmi területen kialakult ellentmondásokkal. A legtöbb esetben ez a beruházói igények és a jogszabályi kötöttségek ellentmondásából fakad, de számos esetben a tűzvédelmi rendszerek egymásra való hatásának figyelembevétele is okoz ilyen problémát. Gondoljunk csak a sprinkler fejek, valamint a hő- és füst elvezető kupolák eltérő nyitási hőmérséklet problémáira.

Arra is volt példa működésünk során, hogy az épület speciális kialakítása miatt egy teljesen egyedülálló hő- és füstelvezető rendszer tervezésénél kellett együttműködnünk. Az ilyen speciális feladatok esetén számítógépes tűzmodellezést végzünk, hogy alátámasszuk terveink működőképességét. A tűzmodellezéshez clusterban dolgozó 12 speciális nagyteljesítményű számítógépből álló saját gép parkunkat használjuk, hogy minél zavarmentesebben és gyorsabban végezhessük munkánkat.

A tűzmodellezéshez felhasznált a NIST által fejlesztett FDS szoftver tesztelésében részt vettünk, veszünk.

Összefoglalva szeretnénk, ha a megbízóinknak nem kellene a tűzvédelemben jártas személlyé válniuk, ahhoz hogy egy épület tervezését, magvalósítását irányíthassák.

Ez a legteljesebb tűzvédelmi mérnöki munka folyamat, hiszen ilyenkor nem csak egy, vagy két rendszer megtervezéséről beszélünk, hanem egy KOMPLEX rendszer, jelen esetben a tűzvédelmi rendszerek összehangolt és megfelelő kialakításáról.

A tervezési fázisban születnek meg az elképzeléshez tartozó különféle változatok, melyekből később kialakul a koncepció, mely alapján a későbbiek folyamán az épületet kivitelezik.

Tervezés esetében fontos, hogy az egyes munkafolyamatokat, így a tűzvédelem tervezését is, lehetőleg egy cég végezze, meggyorsítva, pontosítva a megrendelt munkát. A komplex tervezés folyamatában összehangolt, gyors és innovatív munkára van szükség ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb, legszebbnek megálmodott, leggazdaságosabb épület jöjjön létre az ÖN számára.

A komplex tervezés több, kisebb-nagyobb részterületből épül fel. Magában foglalja:

a tűzvédelmi tervdokumentáció készítését, a tűzmodellezést, a kiürítés szimulációkat, az EuroCode szerinti méretezést, a külföldi szabványok szerinti tervezést, a tevékenységek (gépész, építész, villamos tervező, statikus, stb.) koordinálását, egyeztetések lefolytatását, engedélyezési eljárásban való segítségnyújtást, és adott esetben a LEED technológiának való megfelelést is.

Mérnökeink ezen területekre specializálódva könnyítek meg Önnek, társtervezőinek és a beruházó számára a tűzvédelmet.

Keresse szakértőnket!

Csuba Bendegúz
divízió vezető – tűzvédelmi tervezés

Telefon: +36 70 772 2920
E-mail: csuba@ventor.hu